Gjester hos oss i Ellen Lies vei 12

Jeg Erling Steen, hjemmesidens far født 29/10 - 1952  bodde ilag med mine foreldre Annie Cecilie og Steiman Steen, og med bror min han Gustav, først i Krambugata 12 i ca 5 år (husker veldig lite fra den tiden nu) husker litt fra den gang, men ikke noe å skrive om her. Vi flyttet inn til Lade (fineste bydelen i Trondheim) ca april 1957, der bodde vi først i en firemannsbolig i Leiv Eriksons vei 31 i noen år i ett boligbyggelag som den gang het "Ungdommens egen heim" og i 1962 (da min bror var i militæret i Nord Norge) så fikk min mor og far forkjøpsrett på kjøp av leilighet i samme borettslaget i en tomannsbolig i Ellen Lies vei 12
Det er ELLEN LIES VEI NR 12 jeg vil kalle for mitt barndomshjem, d er der jeg husker mest ifra, og det var der vi alle trivdes mest, både mamma, pappa, bror, min og meg selv. Det var der jeg ble en ekte Laderamp. ( Laderamp er alle som bodde på Lade, så ikke legg så veldig vekt på ordet ramp, vi var jo snille læll)

                                         

Huset

 
Huset var en tomannsbolig i  boligbyggelaget "Ungdommens Egen Heim"  Det boligbyggelaget hadde flere avdelinger i Trondheim. Hver avd hadde sitt eget navn og det som vi bodde i heta "Østmarka boliglag"
Alle husene til Ungdommens Egen Heim ble gjort på dugnad av medlemmene som flytta inn i leiligheter etter hvert som husene ble ferdig stilt. Ungdommens Egen Heim var det første boligbyggelag i Norge som gikk konkurs og ble oppløst, men det ble da dannet nye og mindre boligbyggelag slik som her på Lade i " Østmarka boliglag" Mulig noen andre lag ble private og selveiere, men det var ett valg medlemmene var med på å avgjøre selv på diverse medlemsmøter rundt omkring i konkursen til Ungdommens Egen Heim.
Jaja, nu kommer det bilder nedover her.

Kommentarer

08.01.2017 13:59

Jan Ulvesten

Dumpet innom denne siden tilfeldig. Jeg bor i Ellen Lies vei 12 nå, 2 etg, så dette var morsomt. Fint laget!