26. sep, 2015

Fjerne slektninger er oppdaget i Amerika

20.12.2015

Endelig !!! I nabostaten der Amandus Forsaa bodde (Michigan) så er ett av hans barnebarn funnet. Heidi Forso bor i Wisconsin. Hun er på Facebook, men ifølge hennes datter Jami er hennes mor mest inne og titter og skriver lite der. ( Hun er vist hellt amatør, klare vist ikke å legge til venner selv heller. Men Jami, dattara er det oppnådd kontakt med på Facebook.

Nu planlegges det tur over dammen 🙂

Kommer med mer senere

Ps. Dere vet vel at Amandus amerikaniserte navn sitt ?  Andrew Forso tok han som navn der.

 

 

Madison er hovedstaden og den nest største byen i delstaten Wisconsin og hovedsete for Dane fylke. Den ligger sør i staten, omtrent 120 km øst for Milwaukee. Folketallsestimatet for 2005 er 221 735 innbyggere.

Byen ble etablert i 1836 av tidligere dommer James Duane Doty som kjøpte opp myrområdet og jobbet intenst med å få byen hans til å bli hovedstad. Byen var base for unionsstyrkene i Wisconsin under den amerikanske borgerkrig. Gjennom hele 1900-tallet har byen hatt en solid vekst i befolkningen.

Sentrum av byen ligger mellom to store innsjøer, Lake Mendota og Lake Monona som sammen med Lake Waubesa sør for byen og den lille Lake Wingra gir byen navnet «Byen med de fire innsjøer».

De største arbeidsgiverne i Wisconsin er offentlige. Noe av dette er knyttet til funksjonen som delstatshovedstad, men den største avdelingen av Universitet i Wisconsin med over 40 000 er også viktig. Ellers er det en rekke teknologibedrifter i byen. Byen betjenes av lokalflyplass og jernbane, dog ikke av passasjertog.